16 днів проти насильства

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»,яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою.Ось і в нашій школі дана акція стартувала 25 листопада вМіжнародний день боротьби з насильством щодо жінок та знайшла своє логічне завершення 10 грудня у Міжнародний день захисту прав людини.Педагогічним колективом школи була активізована діяльність з метою посилення інформаційно - просвітницької роботи , яка направлена, в першу чергу на збільшення знань щодо даної акції, її мети та завдань.


За даний шістьнадцятиденний період були проведені наступні заходи:

25 листопада інформаційна лінійка для усіх учнів та педагогів щодо початку проведення та плану заходів акції «16 днів проти насильства» та виховна година для учнів 10 кл. «Жінка – берегиня роду»,Організація тематичної виставки «Насильству -ні!». У конкурсі дитячих малюнків «Ні – насильству в сім’ї» прийняли участь учні 1-11 кл.

1 грудня до Всесвітнього дня боротьби зі СНІдом та в рамках тижня основ здоров’я - виставка колажів учнів 7 – 10 кл «Він ближче, ніж ти думаєш» та акція «Червона стрічка» . Психологом школи проведенне тренінгове заняття «Життя у світі, в якому є ВІЛ» для учнів 9-11 класів

03.грудня Проведення правознавчої бесіди «Жертви мовчання»

ДоМіжнародногоднялюдей з обмеженими фізичними можливостями, що відзначається 3 грудня, виховні години за темами:«Подай руку допомоги», «Творімо добро разом», «Толерантність і я», «Не забувай, що ти - людина», «Люди з особливими потребами»для учнів 5 – 10 кл, а також. Анкетування для учнів 5-11 « Моє ставлення до дітей з особливими потребами»

З 3 по 7 грудня для 6-8 класів психологічною службою проведено серію тренінгових занять «Стоп-Насильству»


Булінг (знущання, цькування, залякування) – це зарозуміла, образлива поведінка, пов’язана з дисбалансом влади, авторитету або сили. Булінг проявляється в багатьох формах: є вербальна, фізична, соціальна форми булінгу, а також кіберзалякування. Хоча школи багато роблять для того, щоб запобігати знущанню та своєчасно справлятись із ним, батьки заздалегідь краще інших можуть навчити дітей запобігати проявам такої поведінки й зупиняти їх.

Булінг. Поради батькам

Кiлькiсть переглядiв: 576

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.